”Ben je boos? Aangezien je al 5 minuten niet gereageerd hebt…” Hou op! Als we aan mensen vragen wat hun favoriete app is, zeggen 9 van de 10 mensen: WhatsApp. En natuurlijk, stiekem is iedereen er een beetje aan verslaafd. Maar de volgende irritaties kennen wij allemaal gegarandeerd:
1. Groepsgesprekken
Gek, knettergek word je ervan. Word je ’s ochtends wakker, zie je allemaal WhatsApp-notificaties en dat van één gesprek! Groepsgesprekken kunnen echt enorm irritant zijn.
2. Aan het typen…
Vooral herkenbaar bij diegenen die wat minder actief zijn op social media. Wat te denken van bijvoorbeeld je moeder. Niks zo frustrerend als minutenlang naar je venster turen, zien dat iemand aan de andere kant aan het typen is en vervolgens niks ontvangen. Of na 5 minuten te hebben gewacht alleen een ‘Oke’ terug te krijgen.
3. Too much emoji’s
Het gebruik van emoticons kan je gesprek naar een nieuw level tillen, mits je ze goed gebruikt natuurlijk. Een ongepaste emoji kan ervoor zorgen dat je in een split second van een heel leuk gesprek naar een heel ongemakkelijk gesprek switcht. Dus onthoud: je boodschap komt echt niet minder duidelijk over wanneer je maar één of helemaal géén emoticons gebruikt, écht niet.
4. Ok
Er zit een heel groot verschil tussen een ’ok’ en een ’oke’. Ook al scheelt het maar 1 letter, de ’ok’ is een echte dooddoener. Niet doen.
5. ”Ben je boos?”
Een vriend of vriendin denkt dat je boos bent, omdat je diegene al 2 minuten hebt ‘genegeerd’. Terwijl jij het echt niet zo bedoelde en het gewoon even te druk had om te reageren. Of omdat je het even was vergeten.
6. Interpretatie
Het grootste probleem: hoe je een WhatsApp-berichtje totaal verkeerd kunt interpreteren. Soms bedoel je iets op een positieve manier, wordt het compleet verkeerd opgevat en dan blijkt een mugje ineens een olifant te worden. Dus: altijd nadenken over hoe je iets gaat brengen. En misschien, heel misschien, één winkje sturen om te laten zien dat je het als grapje bedoelt…