Na een drukke (werk)dag hebben we vaak weinig energie om nog uitgebreid te koken. Wil jij toch een lekkere maaltijd op tafel zetten zonder urenlang in de keuken te staan? Wij hebben vijf gezonde salades gevonden, die erg makkelijk te maken zijn én heerlijk smaken!
Kikkererwtensalade met tomaat, feta en granaatappeldressing
Benodigdheden:
– 1½ kopje gekookte kikkererwten
– Een grote hand platte peterselie bladeren
– Een grote hand muntblaadjes
– 1 lente-ui
– 2 grote handen cherry tomaten (ca. 250 g)
– Geheel of half verkruimelde feta
Benodigdheden voor de dressing:
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels granaatappel melasse
– Sap van ½ citroen
– 1 theelepel licht geroosterd en fijngemalen komijnzaad
– 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
– Fijne zeezout en versgemalen zwarte peper
Klik hier voor het hele recept
Koriander-limoen broccolisalade
Benodigdheden:
– 12 ons voorverpakte broccoli mix (een mix van broccoli, rode kool en wortelen of broccoli, bloemkool en wortelen)
– 2 eetlepels gesneden koriander
– 1 fijngesneden Jalapeño (middelgrote chilipeper)
– ¼ kopje dun gesneden rode paprika
– 1 eetlepel fijngesneden rode ui
Benodigdheden voor de dressing:
– Het sap van 1 limoen
– 2 eetlepels zure room
– Zout en peper naar smaak
Klik hier voor het hele recept
Watermeloen-radijs salade met sinaasappel en geitenkaas
Benodigdheden:
– 1 sjalot of de helft van een kleine rode ui
– 2-3 eetlepels witte balsamico azijn
– 2-3 watermeloen-radijsjes (Japanse/Chinese Radijs)
– 2-3 sinaasappelen, grapefruit of clemantines
– Een handvol geroosterde en fijngesneden walnoten
– Geitenkaas voor de smaak
– Eventueel gesneden bieslook (voor een mooie kleur)
– Olijfolie voor de smaak
Klik hier voor het hele recept
Thaise salade met courgette en wortel
Benodigdheden:
– 1 middelgrote courgette
– 2 grote wortels
– 1 rode paprika, in dunne plakjes
– 1 kopje dun gesneden rode kool
– ¾ kop bevroren edamame (groene sojaboontjes)
– 3 lente-uitjes, in dunne plakjes
– 1 eetlepel hennepzaad
– 1 theelepel sesamzaadjes
Benodigdheden voor de dressing:
– 1 teentje knoflook
– ¼ kop rauwe amandel boter (of pindakaas)
– 2 eetlepels vers limoensap
– 2 eetlepels zoutarm tamari (sojasaus)
– 2 eetlepels watermeloen
– 2,5 theelepels zoetstoffen
– ½ eetlepel sesamolie
– 1 theelepel vers geraspte gember
Klik hier voor het hele recept
Kool, geroosterde amandel en sinaasappelsalade
Benodigdheden:
– 4-5 grote boerenkool bladeren (stengels verwijderd, bladeren fijngesneden in ongeveer 5 kopjes)
– 3 sinaasappels
– ¼ kopje geroosterde amandelen
Benodigdheden voor de dressing:
– ¼ kopje vers geperst sinaasappelsap
– 2 theelepels Dijon mosterd
– 1 theelepel agavesiroop of honing
– ¼ theelepel zout
– ¼ theelepel gemalen peper
– 3 eetlepels extra vergine olijfolie
Klik hier voor het hele recept